skorsten, braskamin och förråd .


Godmorgon! Jag längtar sååå tills huset är klart. När jag vaknade idag så visste jag inte var jag var: om jag hade sovit hemma eller hos Daniel. Det är en lite obehaglig känsla faktiskt.. Men men, tids nog!
 
Nu har huset fått en skorsten. Den är gjuten, och kommer sedan kläs in i plåt som är i samma färg som alla hängrännorna. Daniel har dessutom gjort en egen vindflöjel som han är riktigt stolt över haha, så när vi var uppe vid huset i söndags kväll så skulle han tvunget klättra upp och sätta dit den.
 
På tal om skorsten så har vi nu bestämt oss för vilken braskamin vi ska ha. Det blir en Aduro 9-4 som är en vägghängd variant. Vi har hela tiden varit inställda på att vi skulle ha en "vanlig" kamin från Contura med sidoljus så att vi kan se brasan både från kök, vardagsrum och matplats, men sen hittade vi av en slump att den modellen vi ville ha även fanns som vägghängd. Men den var svår att få tag på och ganska dyr, så när vi började leta runt så hittade Daniel den här varianten istället som vi tror kommer bli riktigt bra.
(Bild från adurofire.se)
 
Jag visade ju dessa bilderna på vårt förråd i förra veckan.
 
I lördags fick Daniel hjälp av Jeppe att flytspackla golvet och igår morse när jag var uppe och tittade så såg det ut såhär. Och igår kväll hann Daniel mura klart nästan hela.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0