spacklas .


Som ni kanske förstår så är det förrådet som står i centrum för tillfället, och det går framåt! Alla skarvar, hörn och hål har spacklats och idag ska vi upp och slipa och sen ska det spacklas igen.
 
Vårt framtida hem
 

skorsten, braskamin och förråd .


Godmorgon! Jag längtar sååå tills huset är klart. När jag vaknade idag så visste jag inte var jag var: om jag hade sovit hemma eller hos Daniel. Det är en lite obehaglig känsla faktiskt.. Men men, tids nog!
 
Nu har huset fått en skorsten. Den är gjuten, och kommer sedan kläs in i plåt som är i samma färg som alla hängrännorna. Daniel har dessutom gjort en egen vindflöjel som han är riktigt stolt över haha, så när vi var uppe vid huset i söndags kväll så skulle han tvunget klättra upp och sätta dit den.
 
På tal om skorsten så har vi nu bestämt oss för vilken braskamin vi ska ha. Det blir en Aduro 9-4 som är en vägghängd variant. Vi har hela tiden varit inställda på att vi skulle ha en "vanlig" kamin från Contura med sidoljus så att vi kan se brasan både från kök, vardagsrum och matplats, men sen hittade vi av en slump att den modellen vi ville ha även fanns som vägghängd. Men den var svår att få tag på och ganska dyr, så när vi började leta runt så hittade Daniel den här varianten istället som vi tror kommer bli riktigt bra.
(Bild från adurofire.se)
 
Jag visade ju dessa bilderna på vårt förråd i förra veckan.
 
I lördags fick Daniel hjälp av Jeppe att flytspackla golvet och igår morse när jag var uppe och tittade så såg det ut såhär. Och igår kväll hann Daniel mura klart nästan hela.
 

Förrådet .


Nu börjar vårt förråd som ska vara i carporten växa fram. Daniel har reglat upp väggarna idag, och sen ska golvet flytspacklas (tror jag det heter?) Förrådet kommer nog bli riktigt bra, och skönt att kunna ha lite förvaring där ute också.

små kattungar .


Det går verkligen fort att komma in i vardagslunket igen, vilket faktiskt är ganska skönt.
(Känns ju inte heller så jobbigt att jobba när det är sånt här tråkigt väder!)
 
Igår fick jag träffa två underbara små kattungar som tillhör en blivande "granne. Jag vet faktiskt inte hur gamla dom är, men det kanske någon kattexpert kan svara på? Men dom var iallafall hur söta som helst och skuttade rundor och klättrade på oss. Det var inte så lätt att få till någon bra bild på dom som ni kanske ser haha.
Kan ju säga att jag blev superdupermegasugen! Jag vill också haaaa!

1 augusti .


Onsdag 1 augusti. Det betyder att det är dags för min första arbetsdag efter semestern. Känns faktiskt helt okej.
 
Jag avslutade semestern igår med en tjejdag/kväll med mina fina flickor och Max.
Det var dags för Johanna att ha "halv 8 hos mig, men eftersom både jag, Johanna och Malin var lediga så hämtade Malin och Max mig vid ett och så körde vi och mötte upp Johanna i stan där vi köpte vars en sallad som vi åt hemma hos Johanna. Sen blev det bara en massa tjejsnack och bus med Max fram tills Frida, Lina och Lotten droppade in. Och då fortsatte tjejsnacket. När alla hade kommit så bjöds det på en fördrink som Johanna lovade var "non alcoholic" som vi inte riktigt ville tro på eftersom den smakade sprit haha. Sen bjöd hon på jättegod mat: grillad karré med majs, sallad och vitlöksbröd, och till dessert hade hon gjort en SUPERDUPERMEGAGOD creme brulee som man typ dog av när man åt den haha.
 
Tack Johanna för allt gott du hade fixat!
Och tack tjejer för en mysig kväll tillsammans med er!
 
Startade faktiskt dagen med en liten promenad på 3 km, skönt!
 
 
 

RSS 2.0